DND Boeken Exodus

Een belangrijke reden om de verzameling van DND naar Arnhem te halen was de grote hoeveelheid documentatie en andere media. Nadat we de boeken voor een groot deel uitgesorteerd hadden, heb ik afgelopen maanden een begin gemaakt met het catalogiseren van alle boeken.

DND Boeken Exodus

Ik denk dat ik inmiddels een kwart uitgezocht en gecatalogiseerd heb. Bij gebrek aan een fatsoenlijk systeem om de gegevens te bewaren doe ik dat vooralsnog in de Hack42 wiki. Alles staat gerubriceerd onder leverancier (HP, IBM, Sykes, etc), doos (PDP8 doos 3, IBM doos 1), ringmap (waar nodig) en titel van het document. Naast de titel sla ik ook op wat de (geschatte) publikatie datum is. Soms zitten er diskettes/floppies/tapes in ringbanden en dan worden deze ook met formaat en zoveel mogelijk label informatie beschreven.

Enkele dagen geleden kwamen we in contact met een aantal Amerikanen die na het lezen van de lijst erg warm werden van de DECUS beschrijvingen en een software listing voor een driver van een Syskes floppy drive. Deze laatste was zo kort dat we die meteen maar gescand en online gezet hebben.

Als de temperaturen weer wat hoger worden ga ik weer verder, de DoKa (donkere ka…, documentatie kamer) is in de winter te koud om een hele avond lekker in verhuisdzoen te graven.